Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

31 oktober 2023

Vier vragen aan … Emma de Bruin

CultuureducatieCultuurparticipatie

Emma de Bruin is sinds kort Coördinator Scholen en Buurt, Zorg & Welzijn bij SOC. Ze is zeker geen onbekende. Want voordat ze onze collega werd, was ze als zzp’er al bij verschillende SOC-projecten betrokken. Nu is Emma officieel in dienst en zit haar eerste ‘echte’ zelfstandige taak erop: het mede-organiseren van de Kastanje Events in Ridderkerk. Ze vertelt:

Hoe vind je het bij SOC?

“Ik vind het echt ontzettend leuk om bij SOC te werken. Dat deed ik natuurlijk eerst al als zelfstandige. Dus ik heb ook al veel projecten en opdrachten kunnen meemaken en meebeleven. Daarom vind ik het juist zo leuk om nu meer achter de schermen mee te werken, zelf projecten te organiseren en andere zelfstandige vakdocenten te vinden om die mooie projecten mee te doen. Daarnaast hebben we een heel fijn team met leuke mensen. Samenwerken is altijd leuk en gemakkelijk.”

Hoe vond je het om zo’n activiteit te organiseren?

Het Kastanje Event was mijn eerste zelfstandige project dat ik voor SOC heb georganiseerd. Erg leuk om te doen! De activiteit voor basisschoolleerlingen voerde ik uit samen met Facet Ridderkerk. En ik heb ‘m zelf ooit gegeven als vakdocent dans, dus wist daardoor goed wat ik kon verwachten en wat ik voor ogen wilde hebben. Ik ben snel op zoek gegaan naar beschikbare vakdocenten en heb zo prachtige workshops kunnen aanbieden.”

Wat vond je het leukst om te doen?

“Ik vond het vooral leuk om de planning helemaal uit te werken en passende vakdocenten te zoeken. De meeste kende ik al persoonlijk uit het werkveld, dus het was grappig om hen nu via een andere weg te benaderen. Ook vond ik het leuk om tijdens de activiteit in de herfstvakantie zelf langs te gaan en te bekijken hoe alles verliep. Ik heb ook een aantal werknemers van Facet persoonlijk ontmoet, die ik daarvoor alleen nog maar op de mail gesproken had. Dat zijn toffe dingen.”

Zou je het de volgende keer net zo aanpakken?

“Ja. Maar ik zou misschien eerder willen beginnen omdat ik nu pas net aan het werk was bij SOC. Er was dus weinig tijd. Verder zou ik het nu ook gaaf vinden om andere vakdocenten in te schakelen voor de workshops, zodat ik die ook leer kennen en weer een nieuw aanbod aan de kinderen in Ridderkerk kan geven!”

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!