Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor scholen

20 mei 2024

Vierhonderd leerlingen genieten van Badderzee

Cultuureducatie

Voor het Cultuurmenu organiseerde SOC een vrolijke dag voor leerlingen van groep 1 en 2. Met inzet van bussen werden gedurende één dag zo’n vierhonderd kinderen van en naar theater de Willem gereden. Daar bezochten ze Jeroen Schippers Badderzee en dat was een groot succes.

Organisatorische uitdaging

Via het Cultuurmenu mogen kinderen van groep 1 en 2 elk jaar een voorstelling bezoeken. Het organiseren van zo’n dag is best ingewikkeld, vertelt Yara Winkelaar, coördinator Scholen bij SOC. “Er komt een groot aantal leerlingen verspreid over de dag naar het theater. Het busvervoer moet geregeld worden en de coördinatie tussen de scholen, het theater en de vervoerder is best complex.”

Een vrolijke, interactieve voorstelling

De leerlingen werden getrakteerd op Badderzee, een kleuterconcert van Jeroen Schippers en zijn Boegiemanband. De voorstelling duurde zo’n drie kwartier, waarin de kinderen uitbundig meededen. Vooral het lied ‘Banaan’ was een daverend succes. Iedereen zong uit volle borst mee. De voorstelling werd twee keer gegeven, om 10.30 uur en 12.30 uur. Na afloop werden de kinderen met bussen weer  terug naar school gebracht.

Meer cultuur op het menu

Yara Winkelaar raadt elke basisschool aan om mee te doen aan het Cultuurmenu. Kinderen mogen namelijk elk jaar gratis een voorstelling bezoeken. Scholen hoeven alleen te zorgen voor voldoende begeleiding. Coördinatie rondom vervoer en theater gaat via SOC. “We hebben bij deze editie ontzettend fijn samengewerkt met vervoerder Ringelberg en theater de Willem,” zegt Yara Winkelaar. “Samen hebben we er echt een fantastische dag van gemaakt.”

Als je al die kinderen bij elkaar hebt en je ziet ze genieten, dan is het alle moeite meer dan waard!

Yarah Winkelaar, Coördinator Scholen SOC

Deel dit item

Adres

SOC
Energiehuis (hoofdlocatie)
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Blijf up to date

Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

opent potentie!