Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor
de buurt

SOC gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de wijk. Het vergroot de leefbaarheid en brengt mensen dichter bij elkaar. Samen met onze partners dragen we bij aan een fijne plek voor iedereen. 

Wat is die kracht?

Kunst en cultuur zijn onmisbaar. Het draagt bij aan het geluksgevoel van mensen. Wie ermee in aanraking komt, woont met meer plezier en kijkt meer naar de ander om. Kunst en cultuur kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij thema’s zoals kansengelijkheid, veiligheid, duurzaamheid, eenzaamheid en (mentale) gezondheid.

Hoe maken we het waar?

We zijn creatieve verbinders en veranderaars. We delen onze kennis en ervaring. Samen met onze partners en buurtbewoners organiseren we activiteiten en projecten, passend bij de thema’s in de wijk. We creëren inspiratie- en ontmoetingsplekken, en brengen zo kunst en cultuur dichtbij de mensen. Plezier maken en genieten staan hierbij centraal. 

Het meest belangrijke?

Dat iedereen kan meedoen, want álle buurtbewoners doen ertoe.  We organiseren niet zomaar ‘iets leuks’. We gebruiken kunst en cultuur ook om te achterhalen wat er speelt in de wijk. Daarom sluiten we ook aan bij bijvoorbeeld leefbaarheidsoverleggen.

Sterren in het Park – foto: Mark Isarin

Feestontbijt Energiehuis 10 jaar | foto: Mark Isarin

Cultuur Camping

De Keuken van de Staart

Cultuur Camping de Staart | foto: Mark Isarin

Cultuur Camping de Staart | foto: Mark Isarin

Cultuur Camping de Staart | foto: Mark Isarin

Feestontbijt 10 jaar Energiehuis | foto: Mark Isarin

Bij Stichting Wij voor de Jeugd vinden we het belangrijk dat elk kind binnen de gemeente een eerlijke kans krijgt, ongeacht welke drempel zij ervaren. Via sport en onze samenwerking met cultuur bereiken wij kinderen, die nu buiten de boot dreigen te vallen

CYRIEL VENLOO (Wij voor de Jeugd)

Bij verschillende projecten werken we met sport en cultuur samen. Het combineren van sport en cultuur kan de activiteit sterker maken. Plezier staat altijd voorop en beide thema’s dragen bij aan de kwaliteit van leven.

ANNEMIJN VAN DE REE (Gemeente Dordrecht – Team Sport)

Zo mooi om te zien hoe kinderen plezier beleven aan de culturele workshops tijdens onze Toppie activiteiten in de stad. En hoe bijzonder is het dat je door schilderen, dansen, rappen en fotograferen fantastische verbindingen kunt maken naar de voor Toppie partners belangrijke thema’s in de wijk.

JOCHEM DE WIT (Toppie Dordrecht)

Kinderen genieten met volle teugen van buiten zijn, al hun zintuigen staan dan op scherp. Wanneer je kinderen door middel van creativiteit deze natuurbeleving laat vertalen, wordt de ervaring tastbaar en de impact nog groter.

EVA BAARS (Duurzaamheidscentrum Weizigt)

Inspirerend nieuws

Kom in gesprek

Geloof jij ook dat kunst en cultuur van waarde kunnen zijn in de wijk? Dan komt SOC graag in contact met jouw organisatie. Jullie kennis en ervaring is onmisbaar om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen.

  Adres

  SOC
  Energiehuis (hoofdlocatie)
  Noordendijk 148
  3311 RR Dordrecht

  Blijf up to date

  Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

  Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

  JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

  opent potentie!