Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Voor de zorg

Het leven van kwetsbare mensen meer betekenis geven door kunst en cultuur. Dat is de droom van SOC. Daar maken we ons hard voor, samen met zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. Jij toch ook?

Waarom deze droom?

Door kunst en cultuur kunnen kwetsbare mensen zich toch onderdeel van de samenleving voelen. En ook nog zo gezond mogelijk blijven. Cultuurdeelname stimuleert ontmoeting en geeft het gevoel gezien en gehoord te worden. Stel je eens voor: een oudere dame die geprikkeld wordt door het verhaal van een kunstenaar. Of een ziek kind dat toch de sterren van de hemel kan dansen tijdens een workshop. Met onze activiteiten richten we ons op wat mensen nog wél kunnen beleven en leren.

Hoe maken we het waar?

Maar hoe kunnen we kunst en cultuur voor deze mensen toegankelijk én van waarde maken? Door daar te zijn waar zij (willen of kunnen) zijn. Thuis, in een wijkcentrum of op een dagbestedingslocatie. Met professionele activiteiten die passen bij hun leefwereld en mogelijkheden. Hiervoor werken we samen met zorg- en welzijnsorganisaties. Want, samen kunnen we waardevolle dingen teweegbrengen.

Cultuur Camping de Staart | foto: Mark Isarin

Cultuur Camping

Workshop fotografie Da Vinci College

Muziekvisite

Sterren in het Park | foto: Mark Isarin

Cultuur Camping de Staart | foto: Mark Isarin

In Dordrecht laten we zien hoe Cultuur kan bijdragen aan preventie en zorg. Wij zijn trots op de mooie samenwerkingsvormen en projecten die zijn ontstaan vanuit de stad waarbij kunst en cultuur is ingezet als middel voor maatschappelijke doelen.

MARTIJN MICHIELSE (voorzitter preventie akkoord Dordrecht)

Het welbevinden van mensen wordt beïnvloedt door verschillende facetten. Om gezond ouder te worden hechten wij veel waarde aan beweging maar kunst en cultuur zijn net zo belangrijk. De samenwerking met SOC is hierin erg fijn.

JESPER LAGENDIJK (Facet Ridderkerk)

Kunst en cultuur brengen mensen samen. Jong, oud, alle nationaliteiten, theoretisch of praktisch geschoold. Ze zorgen voor een groter leven, vol verwondering. Die magie vindt plaats buiten je dagelijkse comfort zone.

MARK ISARIN (Mark Isarin Fotografie, Film en Design)

Inspirerend nieuws

Kom in gesprek

Geloof jij ook dat kunst en cultuur van waarde kunnen zijn in de wijk? Dan komt SOC graag in contact met jouw organisatie. Jullie kennis en ervaring is onmisbaar om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen.

  Adres

  SOC
  Energiehuis (hoofdlocatie)
  Noordendijk 148
  3311 RR Dordrecht

  Blijf up to date

  Elke maand uitnodigingen voor interessante events in je inbox?

  Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur mensen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk willen we de potentie van mensen openen, ontgrendelen en benutten.

  JOLINDA VAN DIJK (manager SOC)

  opent potentie!